
Pyszny kociołek warzywny
Przepis na pełny smaku kociołek warzywny z Poziomkowego Wzgórza
Co kupuję?
Generalnie to co jest dostępne czyli np.: kapustę, buraki, marchew, pietruszką, ziemniaki, seler, kalarepę, czarną rzepę, cebulę, pomidory, kalafior, brokuł, czosnek.
Liście kapusty układam na dnie kociołka i na ściankach.
Z kolei warzywa warstwami od najbardziej twardych do tych najbardziej miękkich.
Oczywiście do tego całą paletkę przypraw m.in.: sól ziołowa, pieprz, papryka wędzona ostra i łagodna, lubczyk i to co wpadnie mi w rękę
Następnie dodaję oleju kokosowego i 1/2 szklanki wody rozlanej po brzegach kociołka.
Na koniec liśćmi kapusty przykrywam wszystko od góry.
Zamykam i gotowe.
Teraz jeszcze na ogniu 1 godz. 15 min. i można zachwycać się smakiem
Smacznego

